Снимка Фейсбук/Първан СимеоновИзвестен наш социолог направи любопитен коментар за ваксинирането в

...
Снимка Фейсбук/Първан СимеоновИзвестен наш социолог направи любопитен коментар за ваксинирането в
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Желанието за ваксиниране расте с ръста на заразата

Снимка Фейсбук/Първан Симеонов

Известен наш социолог направи любопитен коментар за имунизирането в България.  Докато имунизациите бяха още хоризонта, имаше повече възторг. Когато станаха действителност, настъпи разколебаване. Последното ни проучване сподели, че предразположението към имунизиране се върна... Желанието за имунизиране пораства с растежа на болестта. Обществото вижда вяра във имунизациите. Това сподели пред БНР социологът от „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов. 

По думите му колкото по-голям е страхът от ковид, толкоз по-голямо е доверието в здравните управляващи: „ Все повече политическата обстановка мъчно се разграничава от здравната. Ние харесваме минимум личностите, които най-вече познаваме. Всички в България имат минусов рейтинг, изключение прави президентът. Лекарите са измежду най-уважаваните - те са нови, страхът извиква очакване, част от съсловието се увлече в медийните участия. Пресищането с здравна и статистическа информация е разумно, само че прекаляването води до безпорядък и до ступор “, написа Novini.bg. 

Симеонов добави:  „ Високият вирус ще разколебае групата, която не е корав електорат, само че има заплаха твърдият електорат - в лицето на възрастните хора, да останат у дома и да не излезе да гласоподава. Ниската интензивност ще повлияе нееднакво на всички. Дано у властта няма инстинкт да се възползва от ниската интензивност “. 

Социологът посочи седем обединения, които се състезават действително за Народното събрание.  „ От интензивността зависи бариерата. Колкото по-ниска е бариерата, толкоз повече късмет имат обединения към нея... ГЕРБ и Българска социалистическа партия с лека преднина на ГЕРБ. „ ИТН “ и Движение за права и свободи са на сходни позиции. „ Демократична България “ евентуално ще разчитат на избор извън и на заключителен спринт. Около и над ръба са „ Изправи се! Мутри, вън! “ и Вътрешна македонска революционна организация. Но обстановката е толкоз турбулентна, че всяка една моментна фотография е условна, камо ли пък прогноза “.  

Според Първан Симеонов най-интересното запитване е вечерта на 4 април дали сражаващите се институции ще одобряват изборите. „ Парламентарните избори са нулев тур за президентските, които ще имат и втори тур “. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР